OVNBAGTE GULERØDDER MED CHILI OG TIMIAN

Når de koldere tider nu begynder at være over os, så stiger min lyst til varm “hyggemad” som simremad og supper. Men også lysten til det stærke stiger, fordi det har sådan en dejlig varmende effekt, hvor ens kinder får ekstra blus på oven i de lave temperaturer, som man cykler i. Så her har jeg lavet gulerødder i ovnen med en lækker tilføjelse af frisk chili. Ovnbagte rodfrugter generelt er virkelig lækkert som tilbehør i mange retter og er så utrolig nemt at variere.

Opskriften er sådan cirka følgende:

Så mange gulerødder, der er passende. Jeg brugte 1/2 kilo til to personer, hvor det var det eneste tilbehør til fisk.

2-3 spsk solsikkeolie

1 frisk rød chili

Friskkværnet peber 

Havsalt

Ca. 2-3 tsk tørret timian(man kan med største fordel bruge frisk)

Skræl evt. gulerødderne og skær dem i skiver på langs – det er bedst, hvis de har nogenlunde samme størrelse, så de bliver bagt ens. Flæk chilien på langs, fjern kernerne, hvis du ikke vil have den alt for stærk, og hak den. Put alle ingredienserne i en pose og bland det hele godt rundt, så gulerødderne er helt dækkede af olie. Lad dem evt. trække lidt for at suge ekstra lækker smag til sig.

Fordel ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200℃ i ca. 30 min. – til de begynder at se lidt sprøde ud i enderne.

10 thoughts on “OVNBAGTE GULERØDDER MED CHILI OG TIMIAN

  1. Pingback: SAVOYKÅLWRAP « SUND MUMS

  2. Nej ih altså! Disse ser fænomenale ud! Dem vil jeg helt klart lave i en af de næste dage. Tak for opskriften. 🙂

      • Jeg havde fornøjelsen at nyde disse i går aftes til en grøntsags-dip. De smager så godt som de ser ud! (altså: Super godt!) Tak endnu en gang for opskriften Benedikte. 😀

Skriv et svar til Benedikte Annuller svar