VEGANSK CHOKOLADE- OG BROMBÆRKAGE

Mmm – kage. Som man endda kan nyde med knap så meget skyldfølelse som ellers. Den er så lækker, cremet, fyldig, sød og lidt syrlig på grund af bærrene på samme tid.

Selve kagen(en god og stor én af slagsen)

3-3,5 dl valnødder
15 friske dadler
5 spsk usødet kakaopulver
1 tsk kanel
3 spsk kokos- eller olivenolie
1/4 tsk stevia(dette valgte jeg at bruge – den originale opskrift lød på 4 spsk usødet æblemos)
2,5 + 2,5 dl brombær – den ene halvdel i kagen, den anden på toppen af den(eller andre bær – jeg har også prøvet med hindbær, hvilket er absolut lige så godt)

Chokoladeglasuren:

150 g mørk chokolade (mælkefri, hvis man vil køre vegansk stil)
1/2 avocado
1 spsk agavesirup
et nip salt

Kør valnødder i en foodprocessor, til de er en slags groft mel. Tilføj dadler og kør igen, til dadler og valnødder er en samlet mikstur. Tilsæt kakao, kanel, olie og stevia/æblemos og miks det i et par minutter i maskinen. Tilsæt bær og lad dem køre med i kort tid – de skal stadig være i lidt større stykker, så de ikke bliver helt splattet ud. Hæld det i en kage-, spring- eller tærteform og bag ca. 40-45 min. ved 175℃.

Lad den køle helt af efter bagning, så den kan “sætte” sig. Forbered imens chokoladeglasuren: Smelt chokoladen, hæld det i en blender og mix med avocado, agavesirup og salt. Smør det ud over den afkølede kage og dekorer med bær. Og nyd den!

Advertisements

4 thoughts on “VEGANSK CHOKOLADE- OG BROMBÆRKAGE

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: