SVESKETRØFLER

Dette er noget af det lækreste julekonfekt, jeg har smagt, som ikke engang er i den mest sukkerfyldte ende. Det taler vældig meget til mine smagsløg, der har hang til frugter som dadler, figner og svesker i både frisk og tørret form. Denne gang er det sveskerne, der er på banen. De giver dette her konfekt en perfekt sød smag sammen med chokoladen, så det ikke bliver for tungt.. En tung slags julekonfekt er der til gengæld også blevet lavet, og den skal jeg nok også lægge op.

Jeg mener nok, at opskriften kommer fra et af min mors Alt for Damerne eller Søndag, men her er den i hvert fald:

200 g saftige svesker uden sten
1 spsk honning eller agavesirup
1 tsk stødt kanel
100 g mørk chokolade
1 spsk kakao, evt. også 1 spsk flormelis

Findel sveskerne med honning og kanel i en foodprocessor. Rør sveskemassen sammen med smeltet chokolade, og fordel den i et lille firkantet form. Glat overfladen på massen ud, og sæt formen i køleskabet, til massen er helt kold. Skær trøffelmassen i 20 lige store stykker – eller vær rebelsk og skær lige det antal, den form og den størrelse, som du vil – 0g vend stykkerne i kakao(raw cacao har en virkelig dejlig smag til dette) eller en blanding af kakao og flormelis. Opbevar svesketrøflerne i køleskabet.

Reklamer

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: