STEGTE RIS MED KYLLING(KHAO PHAT GAI)

Stegte ris med kylling er noget af det nemmeste lige at bikse sammen, hvis man har nogle ekstra kogte ris, fx en rest fra dagen før. Jeg har læst et par forskellige opskrifter og har så nogenlunde ud fra det lavet en sådan omgang.

Til ca. 3-4 personer – eller færre og så rester til dagen efter:

Olie til stegning (ca. 1 dl i alt)
2 fed hvidløg, hakket fint
Ca. 400-500 g kylling skåret i tynde skiver
3 halvstore gulerødder, skåret i små stykker
1 gult løg, skåret i små stykker
2 æg, let pisket sammen
1 spsk soya
3-4 spsk fiskesauce
1/2 chilipulver
Lidt peber
Lidt (palme)sukker, ca. 1 tsk
En god portion kolde, kogte ris – jeg brugte nok ca. 8-10 dl – og så brugte jeg brune naturris
1 forårsløg, skåret i skiver
En håndfuld små tomater eller et par store, skåret i skiver
1 lime

Steges helst i wok, da det giver bedst varmefordeling. Steg først hvidløget af i halvdelen af olie, til det har taget farve. Steg derefter kyllingen af, til det er næsten gennemstegt. Tilføj gulerødder og løget og steg det med et par minutter. Ryk derefter tingene til den ene side af wokken, tilsæt det sidste olie og derefter æggene, som mikses godt sammen med resten. Derefter tilsættes soya, fiskesauce, chillipulver, peber, sukker og ris, og det hele mikses godt. Smag gerne til, om su synes, der skal mere sukker, peber eller fiskesauce i. Eller måske chili. Sluk for blusset, tilsæt forårsløg, tomater og saften fra en halv lime og miks godt. Server straks med et par limebåde til.

Reklamer

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: