FØDSELSDAGSKAGE NR. 2: MANDELKAGE MED HINDBÆRSAUCE

Efter en hyggelig familiefødselsdag blev jeg spurgt, om jeg ikke lige ville smide opskriften på den kage, som blev serveret, på bloggen. Og som sagt, så gjort. Jeg lavede en mandelkage, som kun er lavet på tre ingredienser, og som har en lækker smag og er godt svampet. Til kagen biksede jeg en hindbærsauce sammen sådan lidt på gefühl, men den blev nu enormt lækker alligevel og blev serveret lun sammen med vanilleis til kagen.

Mandelkage med 3 ingredienser – denne opskrift er til én kage. Jeg lavede dobbelt op til et selskab på omkring 20 mennesker, hvor der så også blev serveret is og hindbærsauce til(opskriften på kagen har jeg fået fra den geniale Jules Clancy fra Stone Soup med hendes “så få ingredienser som muligt”-koncept)

250 g mandler
6 æg – delt i hvide og blomme
200 g sukker(jeg brugte denne gang hvidt sukker, men vil prøve med rørsukker næste gang)

Forvarm ovnen til 180℃ – ca. 170℃, hvis du bruger varmluftsovn. Dæk bunden af en springform med bagepapir og smør siderne(jeg brugte olie). Kør mandlerne i en foodprocessor, indtil de er blevet til et fint mel. Placer det i en skål, og rør nu æggeblommer og sukker sammen i en foodprocessor, til miksturen bliver lys. Pisk æggehviderne til fint skum med bløde toppe. Vend det forsigtigt med æggeblommemiksturen og mandelmelet, indtil det lige præcis er helt blandet sammen – men behandl det ikke for hårdt, da de piskede æggehvider så vil miste deres luftige effekt. Hæld dejen i den forberedt springform, og bag i ca. 45-50 min., til kagen får en flot, brun farve og lige nøjagtig begynder at trække sig en smule væk fra siderne. Lad den sætte sig ved at køle helt af. Hvis du har været dygtig, så falder kagen ikke så meget sammen på midten – det gjorde min i hvert fald ikke(høhø).

Hindbærsauce – denne opskrift er lavet til den dobbelte kageportion:

600 g frosne hindbær
Ca. 5-6 spsk sukker – det er her dine egne smagsskills kommer ind i billedet alt efter, hvor sød du vil have, at saucen skal være.
Saft fra 1 lime
1/2 tsk vanillepulver

Fyld det hele i en gryde, og lad hindbærrene langsomt over lav varme tø op, mens du rører i det en gang imellem. Når hindbærrene er blevet bløde af varmen, bruger du et piskeris til at få det til at blive en sammenhængende sauce i stedet for stykkerne af hindbær(medmindre du vil have det) og får det så lige præcis op at koge. Hvis du i stedet ønsker en sauce uden “hindbærkødet”, kan du si den, så den bliver tynd. Tages af varmen og køles en smule, så den er lun ved servering. Og så kan du vælge at servere den til mandelkagen sammen med vanilleis, som jeg gjorde, eller finde på noget helt andet.

Reklamer

2 thoughts on “FØDSELSDAGSKAGE NR. 2: MANDELKAGE MED HINDBÆRSAUCE

  1. Jeg har længe kigget på denne kage, og så tænkte jeg – tror du den kan være velegnet som lagkagebunde; altså er den mulig at dele i 2-3 bunde, eller smuldrer den mon for meget? Tak for en skøn blog!

    • Godt tænkt! – hmm, jeg vil tro, at hvis man kan lave lagene individuelt, godt presset sammen og så måske også først fryse dem individuelt, så kan man undgå, at de skulle smuldre 🙂
      Og tak!

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: