VIETNAMESISKE FORÅRSRULLER MED HJEMMELAVET CHILISAUCE

Som et forsøg kastede jeg mig lidt ud i at servere vietnamesiske forårsruller – men jeg valgte, at man ved bordet selv lavede sine forårsruller, så man kunne fylde det i, som man ville. Vietnamesiske forårsruller laves med rispapir, som blødes op i vand, hvorefter man fylder lækre sager i, folder dem, og spiser dem. Altså ingen stegning i olie eller lignende. Jeg valgte at lave et fyld med tigerrejer og grøntsager. Og så lavede jeg en hjemmelavet chilisauce til. Inspirationen(og opskrifter) fandt jeg her hos Hanne K’s verden, hvis indlæg lød så fristende, at det måtte afprøves.

Lav først chilisaucen:

½ dl risvineddike
2½ spsk rørsukker
1/4 dl vand
1 spsk chilisauce
1 fed fintrevet hvidløg
1 tsk fintrevet ingefær
Et nip salt
Kog det hele sammen i ca. 15-20 min., til det har konsistens som sirup – og lad det køle helt af, så det også bliver endnu tykkere.
Lav derefter marinaden til tigerrejerne, så de kan ligge og marinere i mindst 1 time:
En portion tigerrejer, der passer til hvor mange I er, og hvor meget I skal spise(vi spiste det som forret, 4 personer om ca. 25 rejer)
Olivenolie
Saften fra ½ citron
Soya, efter smag
1 rød chili, finthakket
1/4 porre, det grønne snittet fint
1-2 spsk sesamfrø
Bland olie og citronsaft med hakket chili, fintsnittet porre og sesamfrø. Hvis rejerne ikke er forkogt el. lign, så rens rejerne og fjern skal og tarm, ellers kan du bare lægge rejerne ved marinaden i en plastikposen, som lukkes, og masser så marinaden ind i rejerne. Stilles i køleskabet i mindst 1 time. Svits dem lige inden servering eller forberedning af forårsrullerne på en pande ved høj varme i 2-3 minutter(hvis de ikke er fortilberedt, så er det til de skifter farve).
Skær de grøntsager, som du føler for eller lige har ved hånden, ud – jeg brugte avocado, gulerødder, rød peber, forårsløg, hjertesalat og squash.

Rispapir lægges i vand i ca. 30 sekunder, til det bliver helt blødt. Læg kortvarigt på hver side på et rent viskestykke eller lignende, så du lige får det værste af vandet af. Fyld derefter eget valg af grøntsager samt lidt rejer(og eventuelt lidt ekstra soya, som vi prøvede og eventuelt også din hjemmelavede chilisauce) i rispapiret, som du ruller ved at placere fyldet lidt over midten, folde den øverste del over fyldet, derefter folde siderne ind og derefter rulle dem stramt. Og så spise løs og dyppe i den hjemmelavede sur/sød sauce.

Reklamer

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: