PÅSKE-RAW BROWNIE MED JULEKRYDDERIER

Der er efterhånden blevet lavet raw brownie et par gange i løbet af denne diæt. Den fungerer perfekt som livredder, når man virkelig får lysten til noget sødt. Jeg undlader bare at komme de hakkede mandler ovenpå, som jeg gør i den originale opskrift her. I stedet gør jeg faktisk bare ingenting. Eller tilføjer cacao nibs ovenpå – det smager virkelig lækkert og giver lidt knas. Jeg har før skrevet om, hvor meget jeg elsker smagen og duften af jul. Derfor valgte jeg denne gang at komme en blanding af julerelaterede krydderier i for at give den en lidt anderledes og fyldigere smag. Og teknisk set er jeg ikke for sent ude. Julen varer jo lige til påske.

 

Jeg har blot gjort som “normalt” i den opskrift, jeg tidligere har lagt ud her, men har blot tilføjet ekstra krydderier samtidig med kakao og salt. Og ja, denne gang har jeg ikke brugt raw cacao, men blot almindelig kakao. Og det smager lige så pragtfuldt, så gør endelig det, hvis du ikke er raw fanatiker. Men jeg skriver lige opskriften her endnu en gang med de krydrede tilføjelser:

4 dl valnødder(hvis man vil være helt “raw”, så køber man raw valnødder)
5 dl dadler(udstenede)
2 dl raw cacao/kakao
1/4 tsk (hav)salt
En smule af hver af de stødte udgaver af kanel, ingefær, vanille, kardemomme og nellike

Blend valnødder til groft mel. Tilsæt kakao, havsalt og “julekrydderier” – blend igen. Tilsæt dadler lidt ad gangen og blend mellem hver gang. Det skal gerne blive til en “dej”, der klistrer, hvis du trykker den sammen. Selve massen trykkes fladt ud i en kageform, lufttæt beholder eller lignende. Placer den køleskab eller fryser indtil servering – min ryger altid i fryseren, da jeg har det psykisk bedre med dette i forhold til bakterier og rå/ubagt kage. Skær den ud i mindre stykker, mens den er kold – og nyd så! Opbevares bedst i lufttæt beholder i køleskabet efter udskæring.

Og så vil jeg gerne lige henlede opmærksomheden på en endnu en slags godte, som er blevet lavet en masse gange i løbet af denne her diæt: fibernøddebrød med gulerødder. Bare lige en lille påmindelse om, at dem bør man virkelig prøve at lave. Nemme og nærende. Glædelig påske til jer alle.

Reklamer

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: