HINDBÆRGRØD MED HAVRE OG HIRSE

Inspireret af Ditte fra The Food Club, lavede jeg i går morges hurtigt en gang grød med hindbær, havre og hirse med en fin lyserød farve til følge. Jeg fulgte blot hendes opskrift, men med mit behov for at proppe krydderier i alt, hvad jeg er i nærheden af, så tilføjede jeg også lidt kanel, kardemomme og vanille.

Så med udgangspunkt i opskriften her, lavede jeg grød som følgende til 2 personer:

  • 1 dl hirseflager
  • 1 dl havregryn (jeg brugte grovvalsede og også glutenfri pga. diæt)
  • 2 spsk. hindbær(jeg valgte at bruge frosne)
  • 4,5-5 dl vand
  • Lidt kanel, kardemomme og vanille
  • Salt
  • Friske jordbær, skåret i tern + blåbær
  • Cashew- og valnødder, hakkede

Anbring havre, hirse, hindbær samt kanel, kardemomme og vanille i en gryde sammen med vand, og lad det simre under omrøring, til grøden har den ønskede “tykkelse”. Smag til med salt og anret i skåle med jordbær og blåbær samt hakkede cashew- og valnødder. Hvis jeg havde haft frysetørrede hindbær, så havde jeg helt sikkert brugt dem – desværre er det ikke lige noget, jeg har liggende, så det blev den anden løsning i stedet, som også var virkelig lækker. Og så kom den obligatoriske morgenthe også på banen – denne gang i form af “Refresh” fra Pukka.

Advertisements

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: