UDBLØDTE MANDLER OG ROSINER

Dette er en idé, som er taget direkte fra bogen “Køkkenrevolution på høje hæle” af Oscar Umahro Cadogan, hvor der altid er gode ideer at finde, og man kan samtidig erhverve sig gode informationer om de fødevarer, man bruger og indtager. Dette er en enormt lækker måde at opgradere sit morgenmadstilbehør på samtidig med, at man får meget mere næring ud af fødevarerne.

Ved at hydrere mandler eller andre nødder, kommer der endnu mere sødme frem i deres smag og næringen bliver mere tilgængelig. For mandler især er der en del positive ting at sige, da de kan mindske blodsukkerstigningen, når de indtages samtidig med kulhydrater, de forbedrer kolesteroltallet og indeholder L-arginin, som modvirker åreforkalkninger. De mørke rosiner indeholder som de røde vindruer, de er lavet af, polyfenoler, der er godt for blodet samt oleanolinsyre, der kan dræbe nogle af de bakterier, der giver huller i tænderne. Så her var også lidt bonusinfo til jer viderebragt fra “Køkkenrevolution på høje hæle”.

Udblødte mandler og rosiner laves blot ved at komme dem i hver sin rene glaskrukke eller glasbeholder med låg, overhældes med vand nok til at dække dem med ca. 3 cm, hvorefter de stilles i køleskabet. Mandlerne er klar til brug efter 8 timer og rosinerne efter 12 timer. De tages direkte fra krukken eller beholderen med en ren ske, og vandet skal ikke hældes fra, da de skal være dækket af vand hele tiden – det kan eventuelt være nødvendigt at tilføje lidt ekstra vand til mandlerne. De kan holde sig i omkring en uge på denne måde – i køleskab, dækket af vand og taget op med en ren ske hver gang.

Begge dele bruger jeg absolut mest til morgenmad, hvor de egner sig perfekt. Oven på yoghurt, havegryn, grød og lignende smager det helt fantastisk – og det smager af så meget mere end normalt. Især rosinerne. De kan også bruges som snacks, i bagværk, supper, desserter og salater, hvor rosinerne nok vil egne sig perfekt i gulerodssalat/råkostsalat. Et tip fra Oscar Umahro Cadogan er, at det tilbageværende rosinvand efterfølgende kan bruges i bagværk som lækker smagsgiver, da det kan give en masse sund sødme. Og mandlerne kan sagtens erstattes med hasselnødder, cashewnødder, græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø.

Reklamer

7 thoughts on “UDBLØDTE MANDLER OG ROSINER

  1. Pingback: SIMPEL KANELHAVREGRØD MED EFTERÅRSTILBEHØR « SUND MUMS

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: