BOLLER I KARRY I NY FORKLÆDNING

I dag er lidt en stor dag for mig. Det er den første dag i 3 måneder, at jeg må begynde at spise fødevarer, som jeg har undværet i 3 måneder. Nogle af jer har nok bemærket, at ordet “diæt” er blevet nævnt en del gange, og at der har været lidt andre slags fødevarer på banen end før. Men for at alle lige kan følge med, så fik jeg for 3 måneder siden foretaget en fødevareintoleranceanalyse, hvor de 28 fødevarer, som jeg reagerede på i forskellige grader, skulle udelukkes fra min kost i 3 måneder. Og der er vi så nået til nu. Nu må jeg så begynde at spise disse fødevarer én for én og se, om jeg reagerer på dem. At jeg har fået lavet en sådan analyse er på grund af nogle forskellige problemer med min krop. Om man “tror” på sådan en test eller ej, vil jeg ikke argumentere for eller imod. Men det har i hvert fald hjulpet mig meget, og nu ser jeg frem til at begynde at spise mere normalt igen og helt finde ud af, hvad jeg reagerer på, og hvad jeg derfor skal holde mig fra. Og det er blevet fejret ved, at jeg i dag har spist mandler for første gang i lang tid. Nå, men til dette indlægs egentlige formål – boller i karry i ny forklædning:

Dette er faktisk en af min fars signaturretter. En slags moderne udgave af den klassiske ret boller i karry – nu forvandlet til kyllingekødboller og grøntsager i karry. Opskriften kommer fra Den Skaldede Koks “Slank med mad, der smager”… Hvilket egentlig er meget passende, eftersom min far er lige så skaldet som forfatteren af kogebogen. Han har efterhånden lavet retten en del gange og efter at være blevet serveret den endnu en gang, må jeg hellere se at få delt opskriften med jer. For den er sørme lækker, når man elsker boller i karry, men måske søger efter lidt “sundere” alternativer.

KYLLINGEKØDBOLLER OG GRØNTSAGER I KARRY – mængde: 3 pers.

 • 500 g hakket kylling
 • 1 løg, revet fint
 • 1 spsk hakket persille – et tip fra mig, som jeg har lært af min mor, er, at når man skal hakke persille, så er det nemmere og mere effektivt at putte persillen i et glas eller bæger og klippe det med en køkkensaks
 • Salt og peber
 • Kogelage fra kyllingekødbollerne
 • 1-2 æbler
 • 150 g gulerod
 • 200 g pastinak eller persillerod
 • 1 porre(uden top)
 • Olivenolie
 • Ca. 3 tsk karry(af en middelstærk type)
 • Ca. 1 spsk Maizena

Start med at skrælle, vaske og skære æble, gulerod, pastinak eller persillerod og porre i tern, så det er overstået. Bland  derefter hakket kylling med revet løg, hakket persille, salt og peber. Form små kyllingekødboller af farsen(det kan være nemmest for nogen at gøre det med en ske), og kog dem i rigeligt letsaltet vand. De er færdige, når de kommer op til overfladen af vandet. Gem kogelagen.

Blandingen af æble, gulerod, pastinak eller persillerod og porre svitses i olien sammen med karry. Tilsæt maizena til denne blanding, rør det godt sammen, og tilsæt derefter kogelagen, til du har den ønskede konsistens af sovsen – min far brugte ca. en lille halv liter.

Reklamer

10 thoughts on “BOLLER I KARRY I NY FORKLÆDNING

 1. Lækker opskrift, den må prøves! 🙂
  Må jeg spørge ind til din test? Jeg vil nemlig gerne vide hvordan du har fået den foretaget. Er det via en diætist, din egen læge eller hvorledes? Jeg har nemlig også nogle problemer med visse madtyper grundet noget der minder lidt om sukkersyge, men det kunne være interessant at se i hvor høj grad jeg reagerer på de forskellige ting.

  Kh M

  • Hej Maria,
   Tusind tak! Og ja, selvfølgelig. Jeg har fået den taget hos Nordic Clinic, hos en diætist der, som er specialiseret i det. Det er en blodprøve, der bliver analyseret for, hvilke fødevarer man danner antistoffer mod – altså hvilke stoffer kroppen ikke så godt kan “tåle”. Der er nogle usikkerheder ved sådan en test, og den er dyr. Men ja, det kunne være interessant for dig at finde ud af.. Det er jo lidt ligesom mig selv, der reagerede på fødevarer, men ikke vidste hvilke 🙂
   Håber det besvarer dit spørgsmål –
   Mange hilsner Benedikte

 2. Hej Benedikte 😀
  jeg lavede for få dage siden, denne lækre ret til min mor og søster. I stedet for pastinka, brugte jeg broccoli og peberfrugt. Det smagte såååå godt! Og brugte alm. hak. svinekød i stedet for kylling 😉 Det er en rigtig god opskrift! Nu ved jeg ikke, hvor meget du kendet til kogebogen, men har Den Skalede Kok “taget alm. hverdagsretter”, og peppet dem op???
  God weekend 😀

  • Hej Louise,
   Det lyder sørme lækkert – hvor dejligt! 🙂
   Altså jeg ved ikke om jeg vil kalde den med hverdagsretter – det er ikke sådan f.eks. typiske danske ting som frikadeller og sådan, der er peppet op. Det er mere en masse forskellige lækre retter, alt fra fisk på bund af grøntsager til en ny udgave af gazpacho og sådan. Men alle med en “slankende kost” in mente. 🙂
   Mange hilsner Benedikte

 3. Pingback: Boller i karry – den alternative | Montiels Mad

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: