BROMBÆRMUFFINS

Som nævnt i det sidste indlæg, så bringer efterår nogle specielle ting med sig. Deriblandt brombær, som flittigt bliver rippet fra min mors brombærbuske, så snart de første har nået den dybsorte farve, de kendetegnes ved. Da jeg kunne spotte, at der var nogle håndfulde klar til plukning, tænkte jeg straks på brombærmuffins. Det blev det så til, og jeg må endnu en gang tilstå at have fundet inspirationen hos Green Kitchen Stories. Jeg har dog valgt at substituere æg med chiafrø, der er en fortræffelig æggeerstatning og meget nærende samtidig. Hvis det ikke betyder så meget for dig med æg, så brug dem gerne som i originalopskriften i linket. De er som udgangspunkt gluten- og sukkerfri, kan være laktose- og mælkefri alt afhængig af yoghurten og æggefri, hvis man vælger at bruge chiafrø i stedet.

Til omkring 12 muffins skal du bruge:

 • 200 g mandler
 • 100 g kokosmel
 • 1 stor moden banan
 • 3 spsk chiafrø / 3 æg
 • 4 spsk kokosolie, smeltet
 • 120 ml/1,2 dl yoghurt(den slags, du foretrækker.. Jeg tror, at kokosyoghurt, hvis man kunne finde det, ville smage dejligt i – vil du helt undgå yoghurt, så prøv måske med 1 ekstra banan og lidt væde i stedet?)
 • 10 dadler
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk vanillepulver
 • 1 tsk kanel
 • Et nip salt
 • 2 håndfulde bær (we used frozen blackberries and blueberries)

Bruger du chiafrø, så start med at sætte de 3 spsk chiafrø “i blød” i 9 spsk vand i omkring 10 til 15 minutter –  tommelfingerreglen er 3 spsk væske til 1 spsk chiafrø som æggeerstatning. Man kan også bruge en slags mælk i stedet for vand. Og man kan male sine chiafrø inden, så man ikke har de reelle frø med i dejen. I forhold til mandlerne, så smuttede jeg de 200 g mandler og blendede i foodprocessor derefter. Man kan også lade være med at smutte mandlerne, men så i stedet bruge en smule mindre mængde.

Tænd ovnen på 180 grader, hvis du bruger chiafrø – 200 grader hvis du bruger æg. Blend mandlerne i din blender eller food processor i et halvt minuts tid. Tilsæt alle de andre ingredienser(husk at smelte kokosolien), og blend igen i et halvt minuts tid. Tilsæt bærrene og bland dem rundt i dejen med en ske eller lignende(ikke blende – de skal ikke skæres i stykker). Hæld dejen i muffinforme, og bag i omkring 20 minutter(men check, at de ikke får for meget), hvis du bruger chiafrø, og 13-15 minutter, hvis du bruger æg. Jeg bagte mine ved lidt lavere temperatur og var nødt til at give dem længere tid – og jeg brugte chiafrø. Så check, at de ikke brænder på, men samtidig at de ikke er helt smattede i midten. Men “føl” dig gerne lidt frem, hvis du ligesom jeg bruger chiafrø.

En af mine forældres hunde, Theodor, holder tydeligvis lige så meget af efterårets smukke og velsmagende brombær som jeg…

facebook

bloglovin’

Reklamer

16 thoughts on “BROMBÆRMUFFINS

 1. De ser rigtigt gode ud…….man kan få en rigtig lækker neutral soya youghurt fra sojade, der er uden sukker og tilsætningsstoffer, som jeg tænker man kan bruge hvis man ikke kan tåle mælk og altså kan tåle soya:0)
  Disse muffins bliver da vist lige mit oktober projekt…..brombær er ikke til at stå for:0)

  • Ja, soyayoghurt kan være et godt alternativ til mælkeallergikere, som tåler soya 🙂 nej, brombær er ikke til at stå for! Så det lyder som et godt projekt 🙂

 2. Først og fremmest vil jeg gerne sige at din blog simpelthen er blevet så flot! Dejlige, store billeder 🙂 (på min 13,3 tommer skærm er de endda næsten for store)
  Derudover så har jeg et lille spørgsmål. Jeg prøvede nemlig at bage dine muffins, men da jeg har mandelmel i skabet skulle jeg ikke selv blende det, og 200 g mandelmel var alt alt for meget, de blev virkelig tørre. Til mit næste forsøg, har du så en idé om hvor mange dl. mandelmel der blev ud af de 200 g mandler du blendede?

  Mvh

  • Tusind tak for din søde kommentar! Hmm – jeg smuttede mandlerne, hvilket jeg fuldstændig kan se, at jeg har overset at skrive, da jeg skrev opskriften over… Så tusind, tusind tak for din kommentar, det er hermed tilføjet!! Og undskyld, at du har forsøgt forgæves! Ved ikke, om du brugte æg? I stedet for chiafrø? For jeg tænker, om det måske også kan påvirke.. Men jeg vil gætte på en 170 g eller lignende i ren mandelmel??

 3. Jeg brugte æg, andet tør jeg ikke når der ikke er hvedemel i dejen. Ja, jeg tror bare jeg må prøve at reducere mængden lidt. Brugte halv mandelmel og halvt fintmalet kokosmel, og har efterfølgende fundet ud af at kokosmel suger helt utroligt meget væske, så det kunne måske også være synderen 😉

  Kh

 4. Hej du! Jeger ny her på din blog, men allerede ret vild med den. Jeg tænkte om du har overvejet ( hvis du ikke har lavet det) nogle 100 kcal kager. Kunne være et fantastisk tiltag 🙂
  Bare en ide.
  Louise

  • Hej! Tusind tak for din søde kommentar og velkommen til 😉 hmm, jeg har hverken lige lavet eller overvejet det, da jeg ikke er typen, der tæller kalorier 🙂 det er ikke lige det, som jeg gør det mest i, men tak for ideen!
   Mange hilsner Benedikte

 5. Hejsa
  Også bare et kæmpe 👍til din blog – den har lige reddet mig i en periode med manglende inspiration , mærkeligt at jeg først har fundet den nu 🙂
  Jeg tænkte på – kan man erstatte bagepulver med noget andet ? Det er grundet intolerance for majs og der er majsstivelse i dem jeg har kigget på :/
  Hilsner fra Christine

  • Hej Christine,

   Tusind tak for din kommentar! Det er jeg virkelig glad for at høre 🙂 hmm, ja man kan nok ikke komme uden om majsstivelsen – det er jo den, der holder det tørt… Hvad med natron måske? Eller æg? Sig gerne til, hvis du finder ud af en løsning!

   Mange hilsner Benedikte

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: