GLUTENFRI BURGERBOLLER

DSC_0037

Efteråret er her. Det har I nok bemærket. Man opholder sig mere og mere indendørs, og det er nok godt det samme, at vejret ikke alle dage er lige så indbydende mere, når man lige er startet på studie og læser derudad. Det betyder dog også, at det ikke er så optimalt at grille mere, og det er jeg ikke helt tilfreds, for grillen er flittigt blevet brugt til at lave alskens burgere henover sommeren. Det smager bare bedst, når bøffen er blevet grillet, men det skal dog ikke afholde en fra at fortsætte indendørs(ikke mig, i hvert fald).

Jeg har fundet frem til en opskrift på burgerboller tænkt lidt ud fra min opskrift på glutenfri pizza, som både findes her og her, som jeg tidligere har delt med jer, men blot med majsmel i stedet for boghvedemel og i en gærfri version.  Derudover er de også glutenfri, mælkefri og sukkerfri.

Ingredienser:

2 spsk fiberHUSK
2 tsk honning
4 dl lunkent vand
2 spsk olivenolie
1 spsk hav- eller stensalt
200 g fuldkornsrismel + ekstra
100 g majsmel
1 tsk bagepulver
Sesamfrø
Æg eller evt. olie til pensling

Forvarm ovnen til 200°C(ca. 190°C varmluft). Rør honning og HUSK ud i det lunkne vand, og lad det stå og gelere i 5 min. Tilsæt derefter olivenolie og salt, og rør sammen. Rør mel og bagepulver sammen i en separat skål. Tilsæt først halvdelen af melet, og rør det godt. Tilsæt så resten, og rør det godt rundt(en farsrører er rigtig god til dette formål). Hvis dejen virker alt for båd, kan du tilsætte ekstra rismel. Du kan eventuelt ælte den videre med hænderne, hvis den ikke er helt samlet.

Form 6-8 burgerboller alt efter den ønskede størrelse, og sæt på bageplade med bagepapir. Pensl med æg eller olie, og drys med sesamfrø, hvis du ønsker dette. Jeg prøvede med olie, og det gik okay – men det drysser stadig en del. Bag ved 200°C(ca. 190°C varmluft) i omkring 25-30 minutter, til de er blevet gyldne. Lad dem køle lidt på en rist, og server som burger med det tilbehør, som du bedst kan lide.

Jeg kan bedst lide, når hakkebøffen er godt krydret med paprika, salt og peber, og når der blandt tilbehøret indgår blandt andet spinat, avocado, rødløg og mango chutney – gerne sammen med de klassiske tomat, agurk, ketchup og sennep. Hvordan kan I bedst lide jeres burger?

DSC_0055

Reklamer

4 thoughts on “GLUTENFRI BURGERBOLLER

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: