BANANMUFFINS MED NØDDER, KERNER OG ROSINER

DSC_0163-2

Vi er nu officielt med skiftet til vintertid gået ind i den mørkere, men også hyggelige periode, da vi nu er skiftet til vintertid; dagene bliver langsomt kortere, vinden tager til, regnen daler mere jævnligt, og lysten til at krybe under et tæppe med en kop varm the og en god film på fjernsynet kommer snigende. Det er efterår, når det er bedst. Nogle dage er det så smukt og klart et vejr med bid i luften og smukke farvestrålende træer. Nogle dage   er det bare tid til indevejr og hyggestunder, hvor der helt naturligt følger et behov for kage. Sådan er det bare. Derfor har jeg bagt disse muffins fyldt med gode næringsstoffer fra lækre nødder og kerner og en dejlig sødme fra bananer og rosiner. Og så er de glutenfri, mælkefri/laktosefri og sukkerfri.

DSC_0144-2Bananmuffins med nødder, kerner og rosiner
Mængde: 12 muffins

100 g mandler
100 g pistacienødder, usaltede, evt. afskallede
100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
2 bananer, modne
2 æg
2 spsk vand
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 nip salt
100 g rosiner

Forvarm ovnen til 200°C. Blend nødderne og kernerne til mel i en foodprocessor, og tilsæt de resterende ingredienser undtagen rosiner. Bland derefter rosinerne i dejen(enten i foodprocessoren med et par korte blend, udskift evt. knivsbladet med en omrører eller bland i separat skål – så de ikke rives for meget i stykker). Hæld derefter dejen i muffinforme, og bag dem ved 200°C i 13-15 min.(hold øje med, at de ikke brænder på). Lad dem køle af efter bagning, så de får lov at “sætte” sig – men nyd lige en, mens de stadig er lune.

TIP: For en ekstra lækker oplevelse kan du tilføje hakket mørk chokolade sammen med rosinerne i selve dejen eller drysse det oven på, når du tager dem ud af ovnen. Du kan anvende andre slags nødder, kerner eller tørrede bær – brug blot de samme mængder. Et eksempel kunne være 100 g hasselnødder, 100 g cashewnødder, 100 g græskarkerner, 100 g

Jeg har i denne opskrift brugt:
Mandler fra Nøddebazaren
Pistacienødder fra Nøddebazaren
Jumborosiner fra Nøddebazaren

Advertisements

2 thoughts on “BANANMUFFINS MED NØDDER, KERNER OG ROSINER

  1. Tak for en dejlig opskrift helt uden alle de ting vi ikke så godt tåler her i huset, nemlig gluten og laktose og sukker er jo bedst ikke at få for meget af.
    Det er en skøn blog du har, meget smukt bygget op.

    Min datter er selv vældig kreativ og er gået meget op i bagværk.
    Hvis du har tid må du gerne se hendes blog på: http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
    Har du nogle gode råd til hende?
    Hun er nystarter, men har hurtigt fået megen succes.

    Godt efterår og sund levevis:-)
    Tina

    • Hej Tina,

      Mange tak for din kommentar og de rosende ord! Jeg er glad for, at I kan bruge mine opskrifter hjemme hos jer.
      Fin blog, hun har – bare klø på med at få skrevet noget godt. Det er en god ting at tænke over sin header, da det er det første læseren ser(man kan fx ikke så godt se teksten der). 🙂

      Rigtig dejligt efterår til dig også –

      Mange hilsner Benedikte

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: