KRYDRET ÆBLECHUTNEY MED INGEFÆR OG SULTANAROSINER

DSC_0826

Jeg har altid været vild med mangochutney, som vi tit har fået som tilbehør hjemme ved mine forældre til forskellige asiatiske retter eller som kreativt input i en burger. Da jeg så en dag et sted smagte æblechutney lavet på sprøde efterårsæbler med lyse sultanarosiner og masser af smag fra ingefær, så blev jeg fristet til at prøve at lave mit eget. Og med en have, der producerer så mange æbler, at vi ikke helt kan følge med lige nu, så samlede jeg en kurv til formålet.

DSC_0842

Det er nemt, for alting skal bare lige forberedes, hakkes, opmåles, skæres, presses og rives og så i gryde og hygge sig, til det er blevet blødt og smagsfuldt. Og æblerne må gerne være syrlige til formålet her. Jeg bruger æblechutney som sagt til krydrede retter som asiatisk mad, sammenkogte retter, som tilbehør i en burger, på ristet brød f.eks. til en suppe, på ost, og hvad du ellers kan finde på.

Krydret æblechutney med ingefær og sultanarosiner
Mængde: Ca. 1,5-2 liter
Holdbarhed: 1 måneds tid efter åbning af glasset(3-4 måneder inden åbning).

1 kg æbler, skåret i tern
4 zittauerløg(almindelige “gule”) , hakket groft
6 fed hvidløg, hakket fint
2 røde, stærke chilier, hakket fint
75 g ingefær, revet fint(OBS: afvejet med skal)
1 citron, saft og fintrevet skal
2 dl hvidvinseddike
200 g rørsukker
20 g salt
300 g sultanarosiner

Alle ingredienser forberedes som angivet; æbler skæres i tern, løg, hvidløg og chili hakkes, ingefær rives, citron rives og presses for saft og resten afvejes, hvilket du kan gøre direkte i en stor gryde, hvor det hele skal samles. Rør det godt rundt, og kog blandingen op, lad den derefter koge på lav varme under låg i 40-45 min., til konsistensen er blevet blød. Smag til undervejs; især for salt, sukker og eddike. Smagen skal på én gang være sød, salt, stærk og sur, men den skal passe til dine smagsløg.

Skold sylteglas eller lignende glas til opbevaring med kogende vand, og tilsæt den færdige æblechutney. Luk til og stil på køl. Lad den køle helt af før brug, men lad den gerne stå i lidt tid inden, for den får mere og mere smag af det.

 

Reklamer

2 thoughts on “KRYDRET ÆBLECHUTNEY MED INGEFÆR OG SULTANAROSINER

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: