KYLLINGESPYD MED PEANUTSAUCE – INSPIRERET AF GAI SATAY

Disse lækre kyllingespyd smager fantastisk godt efter de har fået lov til at ligge og få smag i en skøn og thai-krydret marinade, bliver grillet og til sidst sat sammen med en yderst velsmagende peanutsauce. De er inspireret af de thailandske gai satay. Det er ikke præcis samme opskrift, men minder meget om og smager i hvert fald lige så godt, hvis jeg selv skal sige det.

Kødet kan sagtens marinere i op til et døgn – men giv det mindst et par timer. Man kan også blande marinade og kød og lægge det i fryseren, så man altid kan tage det op derfra. Så marineres kødet, mens det tør op. Og en anden ting er, at træspyddene skal ligge i vand i mindst en halv time inden brug. Så futter de ikke af på grillen.

KYLLINGESPYD MED PEANUTSAUCE – ca. 8 spyd

500 g kyllingebryst
8 træspyd(eller flere, hvis du vil fordele dem mere ud – husk at ligge dem i vand)
4 forårsløg, skåret i mindre stykker

Marinade:

5 spsk soyasauce(jeg bruger en glutenfri soya fra änglamark)
Saft fra 1 lime
1 tsk friskrevet ingefær
1 knivspids tørret chili
2 fed finthakket hvidløg
2 spsk vand

Skær kyllingebryst i strimler á ca. 2 cm tykkelse. Bland alle marinadens ingredienser undtagen vand, og tag 3 spsk fra til senere brug. Tilsæt vand til det resterende, og hæld i plastikpose sammen med kylling. Bind knude og vend posen godt, så marinaden fordeles, og lad derefter kødet marinere i mindst et par timer. Kylling og forårsløg sættes på spyd og grilles i 6-8 min.(check selv efter, at det er gennemstegt).

Peanutsauce:

1 dl kokosmælk
1 dl peanutbutter(jeg brugte en “crunchy”)

Bland kokosmælk med den resterende soyablanding samt peanutbutter, og lad det simre i en lille gryde i 3-4 minutter. Lad det være lunt ved servering.

Som tilbehør havde vi valgt at koge nogle sorte fuldkornsris og stege peberfrugtstrimler i krydderier og olie, til de blev bløde. Derudover lidt vandmelon i tern som en ekstra ting til friske ganen lidt op oven på den tungere peanutsauce. Velbekomme.

4 thoughts on “KYLLINGESPYD MED PEANUTSAUCE – INSPIRERET AF GAI SATAY

  1. Mmm kylling og peanutbutter er også en af mine favoritter! Får akut lyst til at lave det her til aften ;o)

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord