En opskrift på en nem og lækker banankage uden mel til en blæsende dag, hvor foråret ikke helt er fremme endnu. Der er faktisk heller ikke sukker eller mælk i, så her kan de fleste være med.
Banankage uden mel
Mængde: Springform ca. 22 cm
1 dl mandler eller mandelmel
1 dl havregryn
3 modne bananer
7 dadler
3 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
1 tsk kanel
Et nip havsalt
Forvarm ovnen til 200°C(190°C varmluft). Mal mandler og havregryn til mel i en food processor, og tilsæt resten af ingredienserne, og kværn med til en samlet masse. Hæld dejen i en smurt form, fx en springform, og bag i ca. 30 minutter – hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Tjek, at kagen er gennembagt, og lad den køle lidt af. Server den helst lun med f.eks. lidt yoghurt rørt med honning og vanille, blåbær og hakkede pistacienødder.
Åh mine tænder løber i vand!! Den skal jeg prøve i weekenden 😉
Det synes jeg helt bestemt, at du skal! 😉
Det ser jo virkelig lækkert ud 😉
Dét er det virkelig også! 🙂